Vi tilbyder:

Vinges Vandring

Uanset, hvilken type guidet tur, du er ude efter, kan jeg hjælpe dig med at skræddersy den perfekte tur til dine behov.

Hvad vi kan tilbyde

Flere typer af vandreture

Naturen omkring Rebild er helt speciel. Alligevel får mange ikke den fulde oplevelse, når de færdes der. Det vil Jens Vinge med sine guidede tur give alle, der vil med på en “Vinges Vandring”. Vinges Vandring tilbyder en bred vifte af ture – og snart også ferier.

KANOTURE

VANDRETURE

GRÆVLINGESAFARIER

 • Børn er velkomne på mine ture.
Jens Vinge tilbyder:

Oplevelser i den smukke natur

Turen: Naturen omkring Rebild er helt speciel. Alligevel får mange ikke den fulde oplevelse, når de færdes der. Det vil Jens Vinge med sine guidede tur give alle, der vil med på en “Vinges Vandring” Vinges Vandring tilbyder både kanoture, vandreture, grævlingesafarier – og snart også ferier. Sammen med konen har Jens Vinge boet i Rebild i 32 år. Det er ikke kun flora og fauna, der fascinerer Jens Vinge. Også lokalhistorien er en del af oplevelsen. Vinges vandring tilbyder både kanoture, vandreture, grævlingesafarier – og snart også ferier.

Rebild: Det er ikke svært at se, at Jens Vinge er outdoor-typen. Hvis ikke fodtøjet i entreen og den naturinspirerede påklædning afslører det, så gør husets placering.

 • Mads Aagurd

  Med Rold Skov og Rebild Bakker i baghaven ville det måske også være underligt, hvis ikke man interesserer sig for naturen, men for 67-årige Jens Vinge er det meget mere end interesse.

  Han har som skov- og landskabsingeniør levet af at arbejde med naturen, hvor han for Aalborg Kommune arbejdede med Lille Vildmose. Derfor slog han også til, da RebildPorten for tre år siden tilbød en guideuddannelse. I dag bruger han sin interesse, erfaring og uddannelse til at udbyde unikke ture ud i landskabet under navnet ”Vinges Vandring”.

 • Gåtur skal være en oplevelse

  At arrangere sådanne ture er ikke ligefrem noget, man bliver rig af. Det er heller ikke planen for Jens Vinge, som finder glæden et helt andet sted.
  – Jeg gør det, fordi det er spændende og interessant. Det er en god oplevelse, som jeg gerne vil give videre, siger han. På grund af sin uddannelse og mangeårige karriere har Jens Vinge et stort kendskab til naturen, og det med guidede ture var heller ikke nyt for ham, da han søgte om at blive guide.

  I Lille Vildmose havde jeg arrangeret nogle guidede ture, siger han og tilføjer:

  Jeg kan godt lide at formidle og give andre nogle oplevelser ved at dele mit kendskab til flora og fauna. Ideen er, at en vandretur eller kanotur skal være meget mere end bare det. De deltagende skal gerne have mere ud af det. Kort sagt vil Jens Vinge gerne vise folk de særlige ting, som de måske ikke selv umiddelbart ser. Det giver også ham noget ekstra.

  – Jeg nyder turene – at være der, men også det at formidle de ting, som man måske ikke ved, man skal lægge mærke til i naturen. Jeg giver forklaring, så det ikke ”bare” er en gåtur i den skønne natur, siger Jens Vinge.

 • Nattevandring

  Jens Vinge har været glad for samarbejdet med RebildPorten, men strukturen har ændret sig, så det i langt højere grad er guiderne selv, der planlægger turene.

  Det seneste skud på stammen er en nattevandring fredag og lørdag aften, hvor deltagerne forhåbentlig kan opleve fuldmånen, ligesom det er parringstid for både natugler og ræve, der begge laver høje lyde. Det er ikke første gang, at Jens Vinge har gæster med på nattevandring.

  – RebildPorten havde arrangeret vandreweekend, og 400 mødte op til 18 forskellige ture. Min nattevandring var i silende regn, men alligevel dukkede 29 op, siger han og uddyber om vejret:

  – Det er selvfølgelig bedst, hvis det er skyfrit, for dyrene er ikke så aktive, hvis det regner. Så regnen lægger en lille dæmper på det hele. Og det er ikke en kort lille spadseretur, som deltagerne kan se frem til. Ruten er således 11 kilometer lang.

  – Folk vil faktisk rigtig gerne gå langt. De vil hellere på lange end korte ture, fortæller Jens Vinge.

  Det betyder også, at man ifølge Jens Vinge skal have ret gode gåben for at være med på sådan en nattevandring.

  Stor interesse
  Men faktisk har det langtfra været et problem at samle mennesker, der selv mener, at de har tilstrækkeligt gode gåben for at være på turen.


Rebild Kanoudlejning

Rebild Kanoudlejning har indgået et samarbejde med Jens Vinge – VINGES VANDRING.
Det er lokal autoriserede guide, som på et højt professionelt plan giver gæsterne viden om Lindenborg. Å’s lange historie samt om plante- og dyrelivet i og ved åen.

En kanotur med en guide gør oplevelsen af kanoturen endnu større . Guiden kender alt til naturen og historen omkring Lindborg Å, som formidles på en interessant og professionel måde til voksne såvel som børn. Guiden formår på bedste måd at tilpasse formidlingen i forhold til den aktuelle målgruppe.

Få en ekstra god oplevelse på din næste kanotur – book VINGES VANDRING til din næste gang, du
skal ud at sejle på Lindenborg Å. Ud over den fantakstiske naturoplevelse vil du også få masser af
specifikke fakta og et hav af gode historier fra livet omkring åen genne tiden.

Du kan booke VINGES VANDRING sammen med dine kanoer hos Rebild Kanoudlejning. Prisen er 1500 kr for en 3-timers tur over til Støvring.


Er du interesseret?

Så tøv endelig ikke med at kontakte os!